Oxidul de zirkonium este un material de elita pe piata materialelor dentare datorita biocompatibilitatii, esteticii excelente si rezistentei mecanice; nu irita, nu are conductivitate termica si nu se corodeaza (nu isi modifica proprietatile in timp). Ceramica pe baza de oxid de zirkonium (Zirconia Ceramics) este relativ noua in Romania, dar foarte solicitata in America si Europa.
Din cauza tehnologiei costisitoare CAD/CAM care frezeaza in oxidul de zirkonium sinterizat, posibilitatea de a ne permite lucrari din ceramica total fizionomica parea indepartata. Sistemul Ceramill frezeaza oxidul de zirkonium in stare semisinterizat si ca urmare procesul tehnologic este mai simplu.
Cu zirkonium zambetul irezistibil si contagios nu mai este o problema spinoasa! Naturaletea este garantata!
Culoarea oxidului de zirkonium si a ceramicii este identica (naturala) si de aceea tehnicianul are avantajul ca poate modeleze în straturi succesive, sa se joace cu lucrarea în ceea ce priveste grosimea stratului de ceramica, culoarea si transparenta dintelui pentru satisfactia deplina chiar si a celor mai pretentios pacient.
Ceramica de zirkonium este mai rezistenta la fortele de flexie decat ceramica pe alumina si este indicata si pe molari si in lucrari de amploare.
Ceramica de zirkonium este una dintre cele mai studiate ceramici. ZrO2 este polimorf. In stare pura si la temperatura ambientului, ZrO2 are o structura monoclina (straturi suprapuse care prezinta aceeasi înclinare si acelasi sens); la temperaturi mari trece in stare tetragonala si cubica. Expansiunea volumetrica datorata trecerii de la starea cubica la cea tetragonala si apoi monoclina (in timpul racirii) produce fisuri in material.
Cea mai buna metoda de a da rezistenta la fractura implica transformarea de faza. Oxidul de zirkonium pur, la racirea sub 1150șC sufera o dilatare de 3% (trece din forma tetragonala in forma monoclina). Acesta expansiune poate transformata in avantaj prin dispersarea de particule tetragonale intr-o retea de zirkonium cubic. Marimea mica a particulelor (sub 1 ”m) si contactul intim cu reteaua face ca structura tetragonala sa ramana stabila la temperatura camerei. In directia de propagare a unei fracturi (cazul unui stres), particulele tetragonale se transforma in faza monoclina. In sensul opus propagarii fisurii este o zona in care toate particulele tetragonale s-au transformat in particule monocline rezultand o forta de rezistenta. Ca urmare a trecerii din stare tetragonala in stare monoclina volumul creste si contracareaza forta de fractura cu atat mai mult cu cat lungimea fracturii este mai mare (se micsoreaza marimea unghiului de fractura si se incetineste avansarea in profunzime)
Home
Super Oferta
Portofoliu
News
Fisa
Contact
Portofoliu
Recreated by:
Orice informatie publicata pe acest site poate fi reprodusa doar cu acordul
Sporting Dental Laboratory.
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile si articolele postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele daune, in cazul unor actiuni inaintate impotriva celor afirmate. Sporting Dental Laboratory nu poate fi facut responsabil pentru continutul comentariilor si articolelor postate de cititori.
Copyright 2009 © Toate drepturile rezervate Sporting Dental Laboratory.
© Copyright 2010. www.sportingdental.com.ro All rights reserved.